24 november 2012

Nail art - flag



Ber om ursäkt för den dåliga städningen runt naglarna. Skyller på att jag suttit i typ tre timmar och försökt göra ett eiffeltorn, vilket misslyckats katastrofalt. Så nu är jag less på naglar för idag.

Här kommer de i alla fall, parisnaglarna! 
Och nyheten är att jag ska flytta till Paris den första januari! 
Fick veta det idag, att min aupairfamilj ville ha mig där i minst ett år.
Jag är så, så glad för det. Nu känns det som om ett nytt kapitel i mitt liv startas, och det är fruktansvärt behövligt just nu. Sverige är bra på sitt sätt. Men tänk Frankrike. Tänk Paris. 

Ikväll ska jag sova gott.

Nail art - butterfly





Vet inte ens varför jag lägger upp den här. Det ser ut som om en fyraåring gått lös med nagellacken. 
Jag är inte alls nöjd med färgerna. Fjärilen är det väl liksom inget större fel på, men just färgerna stör jag mig himla mycket på. Nu är det borttvättat i alla fall och jag håller på med en annan nail art som jag strax ska lägga upp här. Det blir tillsammans med en liten nyhet!


23 november 2012

Essie - angora cardi






Åh, det här lacket gillar jag. Vet inte riktigt om det är mer åt det bruna hållet, rosa eller åt det röda, men det gör det lite spännande! Formulan är helbra, behövde bara ett lager för att det skulle täckas helt. Färgen sprider ut sig bra över nageln och lämnar inga kala fläckar eller sådant jobbigt.
På bilderna har jag även topplacket seche vite på.

Lite svårt att fånga färgen på bild, men helt okej ändå.

Betyg: 4.5/5

2012-11-22

Skulle typ bara säga att jag varit upptagen hela veckan, så därför har det blivit lite glest mellan inläggen. Ska sätta mig ner ikväll när jag städat mitt rum och swatcha lite nagellack som jag ännu inte provat. 

Så ja, det kommer!

21 november 2012

Nail art - birdies

Fick en liten idé såhär på morgonkvisten. Jag älskar ju svalor, och är lite ledsen för att det är alldeles för populärt för att tatuera in. Jag vill ha något eget på kroppen, så därför tänkte jag att jag skulle ge mig på ett försök till en svala på naglarna istället. Och ja, jag är rätt nöjd, men jädrans vad pilligt det var. Min pensel hade ett strå som stack längre ut än de andra och jag orkade inte klippa bort det förrän efteråt...




Jag använde mig utav:
Essie - rock solid (baslack)
Isadora - gothic black
Seche vite (topplack)
Nail art pensel


Summa summarum, helt okej! Fick inspiration från denna video:

                              

20 november 2012

Lancôme - 112B

Nu har jag två nya favoriter. Detta hallonröda, vackra, söta, fina, himmelska lacket dör jag utan. 
ETT lager krävdes det. Hur sällsynt är inte det? 
Tyvärr är det extremt svårt att fånga färgen på bild. Måste använda blixt i det här mörkret och då ser det överredigerat ut trots att jag inte rört en fena på varken ljusstyrka eller kontrast. 
Den är hundra gånger finare i verkligheten än på bild. Jag önskar att ni kunde få se det.





Betyg: 5/5

Lancôme - 220M

Här kommer swatchen på nästa lack i förpackningen. Nummer 220M, och jag måste säga att jag inte alls är ett stort fan av den här färgen. Nu är det väldigt snabbt gjort, och lite dålig clean up från förra swatchen, så bilden kanske inte ger färgen eller lacket rättvisa. 
Det som jag känner när jag tittar på naglarna är att det känns läskigt på något sätt. Det ser inte ut som att jag har några naglar, utan som att huden fortsätter hela vägen upp. Förstår ni vad jag menar? Uäääh. 

Formulan är dock lika bra som den förra, här använde jag också två lager.



Betyg: 2/5

Lancôme - 179M

Åh, här kommer en riktig goding. Lancôme - 179M är nog min nya favorit.
Formulan är helt perfekt, två lager räcker för att täcka helt och penseln är oklanderlig. Den är bred, men inte lika bred som isadoras penslar. Flaskan är så himla fin och förpackningen är lyxig. Vad mer kan man begära?
Ja, just ja. Ett namn kanske. Det är det enda negativa jag kan komma på med det här lacket. 

Så, här har ni det. Mitt nya favoritlack. Njut!






ÅÅÅÅÅHHH, ser nu att jag såklart är rosa under tummen, haha. Enda gången jag verkligen ansträngde mig för att städa upp runt naglarna, och så ser jag nu att jag misslyckades ändå. Ja ja, det är naglarna ni ska titta på, inte undersidan!

Betyg: 5/5

19 november 2012

Lancôme - vernis in love

Åh, vad jag suktat och dreglat över denna lyxiga julklapp. Så ja, jag kände att en tidig julklapp till mig själv skulle kunna sitta fint. Har ännu inte prövat dessa tre lack, men swatches kanske kommer ikväll. Om inte annat så kommer de imorgon. Har inte bestämt ännu hur länge jag vill ha kvar mitt ankare... haha.

340kr kostar dessa skönheter och finns på Åhléns.


(Förlåt, förlåt, förlåt för en hemskt taskig bild. 
Får man skylla på att det är mörkt ute och dåligt ljus?)

Nail art - navy nails

Hej på er! Idag tänkte jag att jag skulle ha sjömansnaglar, men jag hittade tyvärr ingen passande blåfärg, så därför har jag svart som basfärg. Men det blev rätt bra ändå tycker jag! Det här är andra gången jag använder mig av min nail art pensel från Isadora, och det är fortfarande rätt skakigt och svårt, men skam den som ger sig!



Jag använde mig utav:
Essie - rock solid (baslack)
Isadora - gothic black
Essie - blanc
Seche vite (topplack)
Nail art pensel
Bomullstops (till den vita ringen)
Spetsen på en hårnål (till den svarta mindre ringen)

18 november 2012

Water marble nail art

Åh, hittade en grej på youtube idag som jag faktiskt sett förut, men glömt bort. Var såklart tvungen att testa. 
Water marble nail art kallas det. 
Detta är första gången jag prövar, så ha lite överseende med att det blev utanför och så.
Är så himla glad för att jag hittade det här. Det är rätt pilligt men jättelätt att göra, och så himla, himla roligt att testa att blanda ihop tvåhundra färger och göra hur många olika mönster som helst. Jag är i himlen!





Essie - luxedo



Målade på essies "luxedo" imorse och blev superglad. Jesus vilket fint och bra lack detta är!
Formulan är inte alls som jag trodde. När jag drog upp penseln första gången så trodde jag att den skulle vara lika rinnig som till exempel "skirting the issue", för att den såg så tunn ut.
Men jag blev glatt överraskad när det faktiskt räckte med bara två lager för att det skulle täckas helt.

Färgen på nageln är inte riktigt likadan som på bilden. I vissa ljus ser färgen svart ut och i vissa ljus ser den djupröd/lila ut. 
Hur som helst så är detta en av mina favoriter och den lär användas flitigt!

Betyg: 5/5

14 november 2012

O.P.I rapid dry


Denna flaska fick jag igår från Kicks. 
Det är en pump med vätska som gör att nagellacket torkar snabbare, vilket kan vara väldigt bra att ha när man inte riktigt har tålamod till att sitta still och vänta. Som jag, typ.

45 sekunder efter att du målat på sista lagret med färg så sprayar du ca 20 centimeter ifrån fingrarna tills du ser att "misten" täckt alla naglar. Det tar bara en minut innan översta lagret är helt torrt.
Och det allra bästa - det luktar jäkligt gott!
Finns på Kicks och Åhléns och kostar ca 200kr.

Betyg: 4,5/5

13 november 2012

Essie - dive bar

Det har varit lite dålig uppdatering här, och idag var det på grund av att jag varit barnvakt och helt enkelt inte hunnit. Men nu ska ni få en swatch på "dive bar". Det är ett essielack med en riktigt häftig blandning av mörkgrön och mörklila. Syns dock bättre i flaskan än på nageln.
Det är enkelt att jobba med och har bra formula. Det är skimrigt och djupt och två lager räcker för att det ska bli heltäckande.

(Ni får ursäkta mina naglar än en gång. Var tvungen att klippa och fila ner nästan allihopa då pekfingernageln gick av idag)





Betyg: 4/5

11 november 2012

Essie - mademoiselle



Tyvärr så hinner jag inte mycket mer än att ge ett litet betyg på detta lack. Jag ska nämligen iväg alldeles strax och har lite bråttom. Här är i alla fall Essies "mademoiselle". Tre lager, mjölkvit, nude och jättefint på.

Betyg:4/5

10 november 2012

O.P.I - black cherry chutney




Perfekt formula, vacker färg och två lager för att det ska bli opakt. Skimrande mörklila.
Finns inte mycket mer att säga om detta fantastiska lack. 
Köp, köp, köp!
Betyg: 4/5

Essie - bordeux



Alltså först och främst - förlåt så inåt helsike för mina naglar. Ser nu på bild att min lathet skiner igenom. Smuts under nageln, och lite rester från det förra nagellacket. 
Men ja ja, vi kan väl säga att det är charmigt?

Prövade detta precis nu och är riktigt nöjd med färgen, om än den faktiskt ser mörkare ut i flaskan.
Egentligen är jag inte fan av klarröda lack, men detta tycker jag fungerar bra på mig. 
Formulan är något rinnig och jag var lite rädd för att det skulle bli kalt i mitten på nageln som det brukar bli när lacken är rinniga. Men det blev det inte på någon nagel, utan den täckte helt från första draget.

Här har jag slarvat lite, och har varken under- eller överlack på. Tänkte så för att jag ska swatcha några stycken idag och inte orkar vara så ordentlig då. Men vill ni få det mer glänsande än vad det redan är så kan ni toppa med seche vite. 

Betyg: 3,5/5

9 november 2012

Depend nagelbandsrengöring


Malin var den som visade mig detta (hon har för övrigt lärt mig allt typ) och jag använder det nästan varje gång innan jag ska sätta på nytt nagellack.
Depends nagelbandsrengöring är en form av peeling för nagelbanden. Flaskan innehåller vätska med små, små "pluppar" eller vad man ska kalla det, som man stryker på längst ned på nageln. 

Sedan väntar man i fyra minuter och använder en nagelborste 
för att skrapa bort de döda hudcellerna och vätskan. 
Jag upplever själv att det här fungerar väldigt bra. Nagelbanden blir mjuka, och alldeles extra mjuka om man smörjer in dem med nagelbandscreme efteråt. Det blir ungefär så bra att man nästan vill smaka på fingrarna.

8 november 2012

Vad jag alltid har i väskan


Numera lider jag av lite panikkänslor när mina naglar inte är perfekt rengjorda eller lackade. Därför har jag alltid med mig en nagelvårdsnecessär med diverse nödprodukter. 
Ifall att jag ska sova borta eller upptäcker något fel när jag sitter på pendeln så är detta perfekt att kunna ta fram och fixa med när man behöver.
Min necessär kommer från Gina Tricot och kostar runt 30 kr.

Essie - wicked

Här kommer swatchen på "wicked". 



Formulan är något rinnig men går väldigt bra att jobba med ändå. Jag använde två lager men det är inte riktigt opakt så jag rekommenderar tre lager för att få det ordentligt heltäckande. 
Färgen är en favorit hos mig. Mörkt röd och härlig. Detta är vad jag skulle vilja kalla en sexig rödfärg!

Under lacket har jag Essies underlack "rock solid" och ovanpå har jag toppat med ett lager seche vite.

Betyg: 4/5

(Orkade inte riktigt mixtra på med "bordeux" ikväll utan swatchar den imorgon istället)

Essie - bordeux och wicked

Idag mötte jag upp Malin i Solna centrum och så gick vi raka vägen till Åhléns. Jag har ganska många Essielack redan, men är så upp över öronen förtjust i deras lack att jag inte kan sluta handla därifrån. Just nu har jag 30 stycken men är ändå inte riktigt nöjd. Jag tror banne mig inte att jag kommer att sluta köpa Essie förrän jag har alla deras lack, haha.

Köpte på mig två nya idag. Eftersom att jag älskar djupa röda färger så fick det bli "bordeux" och "wicked" som jag suktat efter i någon vecka. Swatches på dessa kommer senare ikväll.
Så här ser de ut i alla fall:


7 november 2012

Isadora - polar night

För några dagar sedan köpte jag ett av Isadora's lack ur nya kollektionen "Northern lights".
Den jag köpte heter "polar night" och är ett djupt mörkblått jellylack med en blandning av pyttesmå och lite större glitterflakes.

Så idag testade jag den och precis som jag trodde så ser den helt fantastisk ut på nageln, liksom i flaskan. Jag blev exalterad till en början och tyckte att detta lack var ett av de finaste jag äger. 
Men efter bara några sekunder när jag var färdig med målandet så blev jag lite besviken. 
Det fanns något jag störde mig på som jag inte riktigt kan sätta fingret på vad det är.
Jag kan inte bestämma mig för om jag kanske tycker att det är lite tråkigt (vilket jag inte har någon aning om varför), eller om jag tycker att det är för mörk blåfärg eller vad det nu kan vara.

Det positiva är att det verkligen ser ut som en polar night på nageln. 
Det ser ut som att titta upp på en mörk himmel och se stjärnorna.
Formulan är helt okej, varken för rinnig eller klibbig. 

Det negativa är att man behöver mellan tre och fyra lager för att det ska bli djupt och opakt och att glittret är lite svårt att sprida ut. Det fastnar mest på nedre delen av nageln och blir sedan mindre och mindre ju längre upp man drar penseln. 

Tyvärr hade jag enorma problem med att få en rättvis bild på färgen. Inga bilder blev bra så jag fick helt enkelt ta de bästa av de sämsta. 



 Betyg: 3,5/5